infonova d.o.o.

>> Pronađi informaciju koju tražiš...
 

Logotipi


Kreiranje prepoznatljivog vizualnog identiteta neke tvrtke, počinje izradom njegova logotipa. Pojam logotip označava vizualni simbol koji predstavlja neku tvrtku ili organizaciju. Logotip je sastavljen od stiliziranih slova naziva ili kratice izvedene iz naziva tvrtke.

Za razliku od logotipa, zaštitni znak (brand ili marka) predstavlja vizualno rješenje koje također predstavlja tvrtku, ali se za razliku od logotipa sastoji od grafičkih elemenata (ilustracija, crteža, fotografija i slično).

Logotip se može upotrebljavati i kao zaštitni znak, a najeešai je slučaj da se upotrebljavaju zajedno. U svakodnevnoj komunikaciji pod pojmom logotip uglavnom se podrazumijeva kombinacija logotipa i zaštitnog znaka.

youtube logotiplogitech logotip

Pored logotipa i zaštitnog znaka često se upotrebljava i slogan tvrtke. Slogan se može odnositi na neki tvrtkin poznati proizvod, uslugu ili naziv marketinške kampanje. Kada je slogan sastavni dio vizualnog identiteta onda se naziva brand slogan.

Kroz razgovor sa vama izmodelirati ćemo idejno rješenje vašeg logotipa te pristupiti njegovoj izradi. Ukoliko već imate vaš logotip ali niste njime zadovoljni, pomoći ćemo vam u njegovom redizajniranju.

Natrag